Logga OLT_mobil
Mona Pilbratt

Mona Pilbratt
Legitimerad läkare, ST i allmän medicin

Mitt arbete inom sjukvården började under tonåren då jag läste till undersköterska. Kontakten med sjukvården fick mig att vilja läsa mer och därför läste jag vidare och tog min sjuksköterskeexamen 1994 på Sophiahemmet i Stockholm.

Som sjuksköterska arbetade jag i många år och trivdes fantastiskt och det nära arbetet med människor gav så otroligt mycket att jag ville veta mer rent medicinsk, därför tog jag examen på läkarlinjen år 2006 i Göteborg. Under AT-tjänstgöringen sista period på vårdcentral kände jag att jag hittat rätt och nu är jag i slutet av min specialisering till distriktsläkare och trivs fantastiskt bra med mitt arbetes innehåll.

Min arbetsdag blir aldrig enformig där varje dag har en oändlig variation. Patienternas åldrar varierar från gammal till mycket ung och sjukdomspanoramat sträcker sig från det enklaste skrubbsår till diffusa symptom som till slut ibland kan sammanfattas i olika allvarliga sjukdomstillstånd och allt däremellan.

Jag fascineras och intresseras av hela människan och mitt intresse för psykosomatik är stort. Som allmänläkare blir samspelet kropp och själ och tvärt om så tydligt. Mår inte själen bra signalerar kroppen och vice versa. Människokroppen är en fantastisk skapelse med oändliga möjligheter som med hjälp av rätt stöd och insikt kan nå oanade resultat både privat och inom arbetslivet.