Logga OLT_mobil
Maria Markevind

Maria Markevind
Leg. Läkare

Jag läste medicin i Slovakien och blev färdig läkare 1994. Att jag blev psykiater var från början en slump. Men under min AT på en psykiatrisk klinik hade jag underbara kollegor och väldigt bra chef som lärde mig att se möjligheterna.

Senare fick jag också ett erbjudande om att arbeta samtidigt på en somatisk mottagning och sedan subspecialisera mig i klinisk sexologi. Att kropp och själ hör ihop visste man väl tidigare men det var mycket spännande att fördjupa sig just i den problematiken.

Det finns många olika yrkesområden där man arbetar med människor. Arbete med människor som behöver hjälp tyckte jag var extremt fascinerande och givande. Man är själv ett viktigt verktyg för att uppnå ett bra resultat. Man påverkar livskvalitet och välmående, man lever sig in i hur andra individer tänker, känner och varför de beter sig på ett visst sätt. Det är viktigt att möta människor med värme och förståelse samt anpassa arbetssätt och metod till viss individ eller grupp. Därför använder jag olika psykoterapeutiska metoder som exempelvis KBT, ACT, EMDR med mera.